kako donirati?

Img

Registracija u Program donacije tijela proces je u kojem svjesno potvrđujete da želite da se Vaše tijelo nakon smrti donira Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon početne registracije, bilo preko telefona, maila ili osobno na Zavodu koji je na adresi Šalata 11, dobivate osnovne formulare koji Vam pobliže objašnjavaju cjelokupan proces i koje, u slučaju da pristanete biti donorom, morate potpisati zajedno sa dva svjedoka i ovjeriti kod javnog bilježnika.  Nakon toga dobivate zahvalnicu, donorsku karticu i narukvicu.

Zavodu bi od velike koristi bio i uvid u vašu medicinsku dokumentaciju zbog daljnje edukacije studenata. Osim težih zaraznih bolesti kao što su AIDS, hepatitis i tuberkuloza, nijedan drugi tip bolesti nije ograničavajući čimbenik za ulazak u Program. Vaši osobni podaci neće biti poznati ni studentima ni liječnicima, niti biti objavljivani u medicinskim publikacijama.

Također, Zavod za anatomiju je na Krematoriju Mirogoj dao sagraditi grobnicu, djelo akademskog kipara Slavomira Drinkovića, u koju, u slučaju da vlastitu nemate ili u njoj ne želite biti pokopani, možemo položiti urnu s Vašim posljednjim ostacima nakon što kroz par godina posluže za edukaciju studenata i liječnika, uz vjerski ili svjetovni obred, po Vašoj želji, na kojem će prisustvovati profesori Medicinskog fakulteta, kao i studenti i liječnici koji su anatomiju ljudskog tijela proučavali na Vašoj donaciji.

Za sve dodatne informacije, obratite nam se preko maila ili telefona navedenim u kontaktima.

Hvala Vam na pruženoj prilici.