KAKO DONIRATI?

Vaša odluka o darivanju  tijela nakon smrti Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavlja iznimno plemenit čin i daje priliku budućim liječnicima da na pravi način ovladaju tajnama građe ljudskog tijela. To znanje je temelj boljeg i uspješnijeg učenja gradiva i iz drugih nastavnih predmeta, i to ne samo tijekom, već i nakon studija.

Studenti, nastavnici i drugi djelatnici Medicinskog fakulteta iznimno cijene ovaj Vaš čin jer će oni koji su se odlučili za studij medicine zbog toga imati priliku postati bolji liječnici.

Hvala Vam na tome.

Prijavom postajete službeno registrirani u Program darivanja tijela na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te dobivate odgovarajuću donorsku karticu, zahvalnicu i narukvicu, a Vaši podatci (ime, prezime i kontakt) pohranjuju se u registru donora na Zavodu za anatomiju. Važno je da Vaše želje prenesete članovima obitelji, odnosno skrbnicima, kao i obiteljskom liječniku, jer konačnu odluku da nas obavijeste o smrti i darivanju tijela donosi Vaša obitelj ili skrbnik.

Molimo da član obitelji ili skrbnik kontaktira Zavod za anatomiju unutar 24 sata nakon smrti kako bi se smanjila mogućnost da tijelo nije pogodno za konzerviranje.

Pozivi se zaprimaju 24 sata na dan kroz sve dane u godini, uz napomenu kako prijava u program donacije nije moguća kroz cijelu kalendarsku godinu. Prijava u program darivanja tijela započinje 1. siječnja te se nakon prijave ciljanog broja osoba u određenoj kalendarskoj godini prijave obustavljaju, a s njima se ponovo započinje početkom sljedeće kalendarske godine.

Za sve eventualne nejasnoće i dodatne informacije molimo da nam se slobodno obratite, radnim danom između 8 i 16 h na brojeve telefona 091/4566-953 i 01/4566-953 ili elektroničkim putem na adresu darivanje@mef.hr

Ukoliko se odlučite registrirati u Program darivanja tijela molimo da na navedene brojeve zatražite pristupni obrazac. 

Program doniranja tijela